Több, mint egy hónapja hívom a freiburgi Robert Bosch College-ot az otthonomnak. Még belegondolni is különös.
Egyre nehezebb felvenni a fonalat, pláne, hogy mennyi minden történt mióta utoljára írtam. A "megszokási" időszak már mondhatni véget ért, bár vannak diákok, akik csak múlthéten érkeztek (ők az utolsók, ha minden igaz).



Múlt héten, hétfőn jöttek a Bosch Alapítványtól megnézni az iskolát, kb 100-an. Mesélt az igazgatónk róluk, és elmagyarázta, hogy miért ők a legnagyobb támogatóink - a Bosch Alapítvány egy olyan része a Bosch vállalatnak, ami jótékonykodással foglalkozik, és az éves elkölthető profitjának 99%-át eladományozza. 3 területen tevékenykednek: nemzetközi kapcsolatok és béke, fenntartható fejlődés és egészség. Mi pont belevágunk mind a három kategóriába, így sok-sok tárgyalás és győzködés után belénk öltek 44 millió eurót. Nélkülük most otthon ülnék az iskolapadban.
Most hétvégén alumni weekend volt, 200 vendég érkezett, nagyrészt volt német UWC-s diákok. Mostanában készült el az "UWC spirit" című film, ami micsoda meglepetés, az UWC-ről szól! A rendező is ellátogatott, és 3-adszorra itt vetítette le a világon. Nagyon jó lett amúgy, egészen megmozgatja az embert érzelmileg. Az eseményre készülve sütöttem Lottéval, az egyik német lánnyal sajtos rudat, és jól sikerült, annak ellenére, hogy nagyon kolis eszközökkel dolgoztunk. :D (vizes üveg sodrófának, asztalon nyújtás) Sikerült az auditóriumot is tető alá hozni végre, és ha minden igaz, a konyha is hamarosan elkezd üzemelni (éljen!!).



Kedden lesz a nagy megnyitó 400 vendéggel, arra elég sokat készülünk, bár nagyrészt a hétvégi programot fogjuk ismételni. Lesz kórus, amiben benne vagyok, és bár eleinte sok volt az ellenérzés a dal szövegével kapcsolatban, most már egészen beleéltük magunkat.



Ezen kívül is persze nagyon sok minden történik. Jelentkeztem first respondernek, úgyhogy múlt hétvégén lenyomtam egy 14 órás intenzív elsősegély tanfolyamot, ami amúgy jó volt, csak sok a házi mellette. Közeleg az első leadandók határideje, pl. angol esszé, matek témazáró házidoga stb.
Csináltunk pókerestét, ahova mindenki kiöltözött (a végén nekem volt a legtöbb zsetonom btw :D).
A házamat egyre jobban szeretem, egyre inkább meggyőzödésem, hogy a legjobb helyre raktak!
Itt a videó amit még a Bosch látogatásra raktunk össze:


(ha nem működik innen, akkor itt a link: http://vimeo.com/105522376 )

Legközelebb nem tudom, mikor fogok írni, így is eléggé zavaró, hogy úgy érzem, sok mindent kihagyok a beszámolóból. Na mindegy, a teljesség igénye meglehetősen luxus lenne.