Kihívás: blogposztot írni 30 percben. Challenge accapted!
Ez egy jó csapongós poszt lesz, de azért próbálok kronológiai sorrendet tartani.

Október 23.-át itt ünnepeltem meg, csináltam zászlót aminek lyukat égettem a közepébe, és kiraktam a menzába. Sokan kérdeztek róla, és minden alkalommal elmeséltem a történetet, és ami azt illeti, nagyon jól esett, hogy ennyien érdeklődtek. Nagyon jó érzés, amikor ily módon felszínre kerül a magyarságom, és a nemzeti érzések is előbukkannak. :)
Ha már magyar, kaptam csomagot otthonról sportszelettel meg dunakaviccsal, aminek azóta is jó hasznát veszem! :D


Őszi szünet előtt project hétre mentünk. Ha jól emlékszem összesen 12 project volt, amikre kaptunk egy budget limitet (150€/fő) amibe 4 nap minden költségét a kajával, szállással, programokkal együtt bele kellett paszírozni. Volt itt minden erdei túrázástól kezdve a brüsszeli politikus-látogatásig. Én Münchenbe mentem, ahol lényegében felfedeztük a környéket egy UWC-s volt diákkal, Daniellel.

Ellátogattunk Hitler nyári rezidenciájára (és az alá épült bunkerbe, ahol öngyilkos lett), Dachauba, Chimsee-re, a Deutsche Museumba, na meg a várost is alaposan körbejártuk. Nagyon élveztem, de ugyanakkor hiányzott a college is. Ami nagyon jó élmény volt, hogy amikor jöttünk haza Dachauból le kellett szállnunk egy random megállónál mert rájöttünk hogy rosszul érvényesítettük a vonatjegyeket, és amikor lementünk az aluljáróba, hatalmas betűkkel volt a falra graffitizve, hogy "SZERETLEK". Nagyon király ilyen dolgokba botlani, legalábbis nekem feldobta a napomat, ha már magyar szót nem hallhatok. 


 

Ami a szünet óta eltelt időt illeti, csak a sulis dolgokról tudok főleg írni. Hetente global affairs sessionünk van, ami során globális/nemzetközi problémákat beszélünk meg, alkalmanként előadókkal, mint ezen a héten is (a bevándorlás és menekültkérdés volt a téma). 
A suli épülget, jól megígérték, hogy a 2. szint megnyitásra kerül a szünet után - legalább már nem lezárt terület, de órákat még nem tartanak. Nehéz az élet a frissen nyílt iskolákban... :)
Most hétvégén lenyomtam a kötelező elsősegély képzésem utolsó 7 óráját, most már hivatalosan is felkészült first responder vagyok!
Zárásnak köszönöm szépen mindenkinek a képeslapokat és az üzeneteket!  

Szerk.: Valahogy sose sikerül szerkesztés nélkül megírnom ezeket a bejegyzéseket...:D 40 nap és megyek haza téliszünetre, január 11.-ig! Hazaviszem egy időre Juant is, a venezuelai szobatársamat, szóval otthoniak, élesítsétek alkalmi angol tudásotokat!