Öt különböző blog első posztjának elejéből sem világosodtam meg, hogy akkor most mit is kéne ide írnom, úgyhogy kategorikusan fogok haladni:

1.) A szerző 

Becses nevem Tamás, 17. életévemet töltöm ~ 2 hónap múlva, és Dunaharasztin élek. Itt járok iskolába is, a helyi gimnázium hatosztályos tagozatára. A szabadidőmet elég sokfelé osztom: csellózom, capoeirázom, sulis DÖK és színjátszó, angolt tanítok, CISV-zek (http://www.hu.cisv.org/), és ha időm engedi, írogatok. A jövőben sebészként szeretnék dolgozni. Ennyit rólam, amúgy is nagyon utálom a bemutatkozásokat...:)

2.) A blog 

Nos, alapvetően egy afféle online-naplónak szánom ezt a blogot, ahol a családom, barátaim, ismerőseim nyomon követhetik, mi történik velem, hogy alakulnak életem alaklulni valói. Az első ilyesmi próbálkozásom, de azért remélem, hogy a funkcióját betölti majd.

3.) Élményháttér: UWC

De mégis miért kezdek ebbe én most bele?
A helyzet az, hogy ősz vége felé pályáztam egy, az UWC Magyarország által hirdetett ösztöndíjprogramba. Sok munka volt vele, ezt elismerem, de abszolút kifizetődött, ugyanis megnyertem az ösztöndíjak egyikét, és az idén nyíló, németországi Robert Bosch College-ban fejezhetem be középiskolai tanulmányaimat. Ilyenkor általában megkapom a kérdést: "És akkor te németül fogsz tanulni?" NEIN, NEIN, NEIN! Azazhogy csak tantárgyam lesz, de alapvetően egy nemzetközi iskoláról beszélünk, ahol a tanítás, és a mindennapi ügyintézés nyelve is az angol. Az érettségim sem német lesz, hanem IB, azaz nemzetközi érettségi.

Így bevezetésnek ennyit szántam, majd még igyekszem bizonyos pontokat kifejteni, és a készülődést is követni. :)